zijembio     

Hokaido buchta
Ingredience:
  • 3 vejce
  • 3/4 změklého tuku Alsan
  • 2 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 1/2 prášku do pečiva (použila jsem prášek z vinného kamene)
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky nastrouhané dýně Hokaido (lze použít i cuketu, ale nutno vymačkat šťávu)
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • + med podle chuti (medu jsem dala hodně, nevím přesně kolik - totiž nic nevážím neměřím,
  • prostě tak aby to bylo sladký. (-:

Postup přípravy: Vejce s tukem a medem ušleháme do pěny a přidáme do dalších ingrediencí. Pokud je těsto
příliš husté přidáme mléko. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu, v dobře
vyhřáté troubě asi 25 minut. Hotovou buchtu polijeme hořkou čokoládou.