zijembio     

Linecká kolečka z pohankové mouky
Doba přípravy surovin: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience:
  • 210 g pohankové mouky
  • 140 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 2 ks žloutky
  • špetka vanilkového prášku
  • kůra z citrónu (chemicky neošetřený)
  • marmeláda na slepování
Postup přípravy: Ve skleněné misce utřeme máslo se žloutky, přidáme třtinový cukr, vanilkového prášku a nastouháme kůru z citrónu. Na konec přidáme pohankovou mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme uležet, nejlépe do druhého dne v ledničce. Z těsta vyválíme  2 mm silnou placku a vykrajujeme tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C dozlatova. Hotová kolečka slepujeme marmeládou.