zijembio     

Špaldová pizza

375 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 150 ml oleje, 375 g špaldové celozrnné mouky, 375 g polohrubé mouky, 1 kostka (42 g) čerstvého droždí
náplň 1: olej, kečup, oregano, šunka nebo šunkový salám, 2 zelené papriky pokrájené na nudličky, 1 malá plechovka kukuřice, strouhaný sýr
náplň 2: olej, kečup, posekaný česnek, 2 plechovky tuňáka, 1 červená cibule pokrájená na kousky, strouhaný sýr
náplň 3: olej, kečup, koření na pizzu, šunka nebo šunkový salám, 1 plechovka žampionů, pokrájený pórek, strouhaný sýr
náplň 4: všechny zbytky z předcházejících tří

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta (nebo vymícháme ručně). Po vykynutí těsto rozdělíme na čtvrtiny. Každou část rozválíme na kruhovou placku, lehce potřeme olejem, kečupem, okořeníme a poklademe libovolnou náplní.
Pečeme při 200°C cca 15-20 minut.