Pohanková bábovka
Ingredience:
  • 3 sklenice pohankové mouky
  • 4 lžíce pšeničné mouky
  • 2-3 lžíce cukru
  • 20 g droždí
  • 20 dg másla nebo Hery
  • voda dle potřeby
  • sůl
  • rozehřáté máslo podle potřeby

Postup přípravy: Rozehřáté máslo lijeme postupně do mísy k pohankové mouce, mícháme, přidáme pšeničnou mouku a doléváme vlažnou vodou, stále mícháme.Těsto musí mít konzistenci husté zakysané smetany. Přidáme cukr, rozdrobené droždí a špetku soli. Promícháme a dáme na teplé místo.  Vykynuté těsto dáme do vymazané formy a pečeme  v troubě asi 1 hodinu při 180° C. Bábovku podáváme teplou  na talířku pokapanou rozehřátým máslem. Kdo chce, může pocukrovat.
Nápad na vylepšení / tip: BÁBOVKA SE PODÁVÁ TEPLÁ !