Makovka
  • 1 kostka droždí (42g)
  • 2 hrnky hrubé špaldové mouky
  • 1 hrnku bílé mouky (polohrubé)
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 2 PL fruktózy + 2 PL Glukopuru
  • 1 - 3 lžičky soli

Vymíchat těsto, nemělo by lepit, když lepí, přidat trochu mouky. Nechat vykynout (min. 1 hodinu).

Po vykynutí na pomoučeném vále udělat placku a plnit nápní:

  • 1 hrnek mletého máku
  • 1 hrnku kokosu
  • cukr dle chuti
  • 1 lžičky mleté skořice

smíchat + přidat vodu nebo mléko – tolik, aby vznikla hustá kaše
Kaši natřít na placku a stočit jako štrůdl. Peče se v bábovkové nebo jiné formě vyložené alobalem nebo peč.papírem asi 3 hodiny při 160 C.