Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,

postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky

nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida

naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami

(čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak

jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.