Lívanečky

150g žitné mouky

150g hladké špaldové mouky

150ml vody

150ml mléka

2 lžíce zakysané smetany

2 vejce

2 nastrouhaná jablka

prášek do pečiva

skořice

150g jahod

vanilkový cukr

 

Nejdříve rozšleháme vajíčka a přidáme mléko a vodu. Poté přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, žitnou a hladkou mouku,prášek do pečiva. Vypracujeme hustší těsto. Dle potřeby přidáme mouku,nebo mléko. P?idáme prášek do pečiva a provoníme skořicí. Necháme 15 minut odstát,mezitím si rozmačkáme jahody s vanilkovým cukrem. Lívance smažíme na rozpáleném oleji a hotové je pokládáme na ubrousky,aby jsme vysáli co nejvíce tuku. Podáváme s rozmačkanýma jahodama. Možno na to ještě zakysanou smetanu.